:

:

:

Dr. Çamsarı, '600 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi İhalesi Süreci Devam Ediyor'

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Memnune Çamsarı, Tarsus'a yapılması planlanan 600 yataklı devlet hastanesinin ihale süreceğinin devam ettiğini belirtti.
Tarih: 26 Ocak 2016 Salı 09:55
Dr. Çamsarı, '600 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi İhalesi Süreci Devam Ediyor'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus'un 82 Evler Mahallesindeki Toprak Su Araştırma Merkezine ait 72 dönümlük alanda yapılması planlanan 600 yataklı devlet hastanesinin yapılacağını ifade eden Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Memnune Çamsarı, "Arsa hazır ve ihale süreci devam ediyor. 4.4 Milyon Liralık yeni yatırım ve tıbbi cihaz alımıyla, yeni devlet hastanesinin yapımı çalışmaları sürüyor.' dedi.                 

"PALYATİF BAKIM MERKEZLERİYLE SON DÖNEM HASTALARIN YAŞAM KALİTELERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Tarsus Devlet Hastanesi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi 17 yatak kapasitesiyle Mayıs ayı itibariyle hizmet vermeye başladığını aktaran Çamsarı, bu hizmetin, sağlık hizmeti sunumunun farklı bir boyutu olduğuna dikkat çekti.

 Çamsarı, "Özellikle hastalığı tedavi edici yaklaşımların tükendiği son dönem hastalara yönelik bir uygulama.

Yaşam süresini uzatmaktan çok, son dönem hastalarda yaşamın kalitesini artırıcı çalışmaların yapıldığı bir sağlık hizmeti.

Özellikle bu dönemdeki son dönem hastaları, kanser hastalarının, yoğun bakım ihtiyaçları ve tedavileri tamamlanmış hastaların palyatif bakımlarının, ağrı, buna benzer semptomlar, hastalığın getirdiği gerek manevi gerek maddi yıkımların en aza indirilmeye çalışıldığı bir sağlık hizmeti sunumu.

Özellikle hastalara tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vermek, hasta yakınlarının ve hastaların yaşam kalitelerini artırmanın hedeflendiği bir sağlık hizmeti.  ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 2759 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2