:

:

:

Devlet Hastanesine 'Mammografi' Cihazı Alındı

Tarsus Devlet Hastanesi bünyesine 'Mammografi' cihazı alındığı öğrenildi.
Tarih: 6 Ekim 2015 Salı 09:27
Devlet Hastanesine 'Mammografi' Cihazı Alındı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsuslu hastalar bundan böyle şehir dışına gitmeyerek, tedavilerinin burda yapılacağını belirten yetkiler, 40 yaşını aşmış her kadının her yıl mutlaka mammaografi çektirmesi gerektiğine dikkat çektiler.Tarsus Devlet Hastanesi yetkililerinden konuya ilişkin olarak şu bilgileri edindik.

 

"Normal analog dedektör olarak kullanılan mamografi filminin yerini teknolojik gelişmelerle dijital dedektörlerin alması ile üretilen cihazlara dijital mamografi denmektedir. Bu cihazlarda mamografi yerine dijital dedektörler kullanılmakta, elde edilen imajlar yüksek rezolusyonlu özel ekranlarda veya film benzeri çıktılara baskı alınarak değerlendirilmektedir.

 

Dijital mamografinin avantajları var mıdır ?

 

Çalışmalar dijital mamografi cihazları ile yoğun fibrokistik meme yapısında meme kanseri atlama oranının analog sistemlere göre daha düşük olduğunu göstermiştir.  

 

Ayrıca özellikle full field dijital mamografi sistemlerinde tetkik için verilen ışın miktarında da belirgin düşüş olmaktadır.

 

Mamografi hangi sıklıkla çekilmelidir ?

 

Amerikan Kanser Enstitüsü, Dünya Sağlık Örgütü, Türk Radyoloji Derneği 40 yaş üzerindeki kadınların, her yıl mamografi çektirmesini önermektedir. Mamografi 40-70 yaş arasında yılda bir tavsiye edilmektedir. 70 yaş üstünde ise hastanın mamografi çektirmesine mani bir hastalığı olmaması durumunda ise yılda veya iki yılda bir tavsiye edilmektedir."dedi.

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1