:

:

:

ÇYDD’li kız öğrencileri, karne sevincini yaşadı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şube Başkanı Perihan Oran, tüm öğrencilerin “Bilgi Toplumu Olma Yolunda” eğlenerek, öğrenerek, severek okuyacakları kitaplarla haşır neşir olacakları bir yaz tatili dilediklerini belirtti
Tarih: 15 Haziran 2008 Pazar 23:50
ÇYDD’li kız öğrencileri, karne sevincini yaşadı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şube Başkanı Perihan Oran, tüm öğrencilerin “Bilgi Toplumu Olma Yolunda” eğlenerek, öğrenerek, severek okuyacakları kitaplarla  haşır neşir olacakları bir yaz tatili dilediklerini belirtti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Ortaöğretim ve Lise öğrencileri ile dernek binasında yıl sonu karne kutlaması yaptı.

Oran, öğrencileri ile buşultuğu karne törenide şu konuşmayı yaptı;

“Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği’mizin genel merkez ve şubeleriyle ülke genelinde yürüttüğü “Burs Projeleri” kapsamında Tarsus Şubesi olarak 2005’ten bu güne kadar ilk, orta ve yüksek öğretimde burs sağladığımız öğrenci sayısı mezun olan 15 öğrenci hariç toplam; 145 öğrenciye ulaşmış bulumaktadır.

2008 Burs projeleri dağılımına göre; İlköğretimde “Baba beni okula gönder” bursundan 13, “Kardelenler” bursunda 22 olmak üzere toplam 35 kızımız, Öğretimde ise “Her kızımız bir yıldız” bursunda 41, “Kardelenler- Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş kızları” 14, “TEB’in eğitimli Kızları” bursundan 5 olmak üzere toplam 50 kızımız öğrencimiz yararlanmıştır.

Yüksek öğretimde “Bir ışık da sis yakın” bursundan 42, Üniversite öğrencisi pansiyonuüceretsiz kontenjanından 8 kız olmak üzere toplam 50 kız ve erkek öğrencilerimiz yararlanmıştır.

13 Haziran 2008 Cuma günü, yoğun ve başarılı bir şekilde geçirdikleri bir eğitim- öğretim yılının ardından karnelerini alarak yaz tatiline giren ilk ve orta öğretimdeki burslu kızlarımızla Çağdaş Yaşamı Destekleme dernek binamızda bir araya gelip “Yıl sonu Karne Kutlaması” çerçevesinde duygu, düşünce, dilek ve öneriler paylaşılacak; Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkahn Saylan tarafındanöğrencilerimiz için yazılan özel mektuplar kendilerine teslim edilecek, kızlarımız ayrıca yaz tatilinde okuyacakları kitapları, kütüphanemizden seçerek alabileceklerdir.

Tüm öğrencilere “Bilgi Toplumu Olma Yolunda” eğlenerek, öğrenerek, severek okuyacakları kitaplarla  haşır neşir olacakları bir yaz tatili geçirmelerini öneriyor. Bu konuda da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimizin kapılarının her zaman açık olduğunu duyuruyoruz.” dedi.

Ayrıca  Oran geçtiğimiz Pazar günü Öss sınavına giren üniversite adaylarımızada şunları söyledi;

“15 Haziran 2008 Pazar günü ÖSS giren ünivesite adayı gençlerimize de sonuç ne olursa olsun, yılmadıkları takdirde aydınlık ve güzel bir geleceği her ortamda yaratıp değerlendirebileceklerine inanıyor ve güveniyoruz.           

“Yolunuz açık olusun” diyerek çalışma azmi ve çabası gösteren tüm gençlerimizi kutluyoruz.” dedi.


Bu haber toplam 881 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3