:

:

:

Çok Katlı Otopark Projesi

Şevket Can, 'Tarsus'un Otopark Sorununu Çok Katlı Otoparklar Çözecek'
Tarih: 22 Ocak 2014 Çarşamba 10:26
Çok Katlı Otopark Projesi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can’ın Tarsus için hazırladığı yüzlerce projeden biri olan ‘Çok Katlı Otopark’ projesi büyük destek gördü. Tarsus’un otopark sorununu kökten çözecek olan çok katlı otoparklar Tarsus’ta bir ilk olacak. Projeye destek veren vatandaşlar ve araç sürücüleri, “Tarsus’ta her geçen gün araç sayısı artıyor. Dolayısıyla otopark sorunu da gün geçtikte artmaya başladı. Çok Katlı Otoparkların yapılmasıyla bu sorunun kökten çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Bu yüzden bu projeyi destekliyor, Şevket Can’a Tarsus için hazırladığı yüzlerce proje için teşekkür ediyor, şimdiden projelerini hayata geçirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dediler.



Tarsus’ta yapılanları ve yapılması gerekenleri çok iyi bildiğini dile getiren Şevket Can ise,  “Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının yan tarafına yapacağımız katlı otopark ile park sorununa çözüm getireceğiz. Bunun dışında uygun yerlere katlı otoparklar yapılmaya devam edilecek. Bu projemizle Tarsus trafiğini rahatlatmak istiyoruz. Çok katlı otoparkların yanında trafik akışını da rahatlatmak istiyoruz. Bunun içinde önemli projelerimiz var. Tarsus kuzey yönünde büyürken, can damarı olacak ulaşım yollarını genişleteceğiz. Ve ulaşım yollarının sayısını artıracağız. Yüz Başı Yaşar Caddesini 1000 metreden 3000 metreye çıkacağız ve Çamlıyayla yoluna bağlayacağız. Yavuz Donat Bulvarını da 1500 metreden 4500 metreye çıkarıp, eski Ankara Bulvarına bağlayacağız. Şehrimize yeni bir damar daha kazandıracağız. Mevcut İmar Planın Kuzey batısında yer alan 25 metrelik imar yolunu genişleterek, en az 40 metre genişliğinde karayolları standartlarında 1700 metre uzunluğunda yeni bir bulvarla Tarsus’u Çamlıyayla’ya daha güvenli bağlayacağız.      



Kavaklı ve Fahrettin Paşa Mahalleleri arasına karayolu köprüsü yapacağız. Bu sayede Cemal Gürses Caddesini Yüz Başı Yaşar Caddesine bağlayacağız.”dedi.



‘ŞEHİR İÇİ ULAŞIM MASTER PLANI’



Öte yandan, Tarsus Ulaşım Master Planın Amacını da açıklayan Şevket Can, “Nazım İmar Planın önerdiği kentsel gelişme stratejileri doğrultusunda, hedef yılı itibariye oluşması beklenen yolculuk talepleri göz önüne alınarak, gerekli ulaşım yatırımlarının ve önceliklerinin belirlenmesiyle Tarsus’ta gelecekte oluşması beklenen ulaşım ve trafik sistemi için temel kararlar alınacak. Ulaşım Master Planı ile Tarsus halkının ulaşımdaki konfor seviyesinin yükseltilmesi ve kent içi hareketliliğin makro ve mikro ölçekte yarattığı sorunlara çözümler üretilmesini hedefliyoruz” dedi.



Bu haber toplam 1171 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2