:

:

:

Cırık Ailesi, 650 Bin TL’lik, Mal Varlıklarını Eğitime Bağışladı

Gödekmerdan, “Hayırseverleri Eğitim Yardımına Bekliyoruz”
Tarih: 25 Ocak 2009 Pazar 23:50
Cırık Ailesi, 650 Bin TL’lik, Mal Varlıklarını Eğitime Bağışladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’a bağlı İnköy’de yaşayan emekli öğretmen Ömer Cırık ve eşi 650 bin TL. tutarındaki servetlerinin tamamını Milli Eğitime bağışladı.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen tapu imza töreninde yaptığı konuşmada daha önceleri doğdukları ve yaşadıkları İnköy ve Olukkoyağı köylerinde kendi adlarına okul yaptıran ve bunun yanı sıra tüm tarla, daire ve işyerlerini bağışlayan Ömer ve Ümmügülsüm Cırık’a teşekkür etti.

Kaymakam Gödekmerdan, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, “Ülkelerin kalkınmasının yolu eğitimden geçmektedir.

Emekli öğretmenimiz Ömer Cırık ve eşleri eğitime çok önemli katkılar sağladılar. Tüm hayırseverlerin eğitime destek olmalarını bekleriz”dedi.

Emekli öğretmen 66 yaşındaki Ömer Cırık ise yaptığı konuşmada çok zor koşullar altında okuduğunu ve öğretmen olduğunu, öğretmenlik yaparken, hayvancılık ve çiftçilik yaparak bugünkü servetini edindiğini belirterek, “Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları ve gelecek kuşaklarımıza örnek olmak için bu kararı aldık.

Bağışladığımız tüm arazi, daire ve işyerlerine karşılık Tarsus’ta yapılacak bir Endüstri Meslek Lisesine benim ve eşimin adının verilmesi talebinde bulunduk.

 Çocuğumuz olmadı ama Ayşegül adlı bir kız çocuğunu evlat edindik.

Onu zaten biz okutmuştuk. Güzel sanatlar fakültesini bitirdi. Gönül rızasıyla bu bağışı yapıyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı da Ömer-Ümmügülsüm Cirık çiftinin daha öncede Olukkoyağı ve İnköy’ün okullarının yapımının yarısını karşıladıklarını dile getirdi.

Sarı, hayırseverlerin bağışladıkları bir daire, 5 dükkan, 60 dönüm arazinin maddi değerinin 650 bin TL olduğunu söyledi.

Daha sonra Tapu Müdürlerinin hazırladığı imza töreni gerçekleştirildi ve Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, hayırsever Ömer ve Ümmügülsüm Cırık çiftine birer adet Şükran Plaketi verdi.


Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2