:

:

:

CHP'li Seçer, Otobüsleri Meclise Taşıdı

Seçer, Adana'daki Mühimmat Yüklü Otobüsleri Meclis Gündemine Taşıdı
Tarih: 15 Ocak 2014 Çarşamba 10:20
CHP'li Seçer, Otobüsleri Meclise Taşıdı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyesi Vahap Seçer, Adana'daki operasyonda bixi makinalı tüfek mermisi, doçka ağır makineli mermisi ve kanas suikast silahı mermileriyle yüklü olduğu iddia edilen iki otobüsü Meclis gündemine taşıdı.



Seçer, Başbakan Erdoğan'a ele geçirildiği belirtilen silah ve mühimmatların Suriye'de başta El Kaide ya da onunla bağlantılı El-Nusra ya da IŞİD örgütüne teslim edilmek üzere sevk edilip edilmediğini sordu.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Adana'da durdurulan ve içinde yüklü miktarda silah ve mühimmat bulunduğu ifade edilen iki otobüsü Meclis gündemine getirdi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Seçer, söz konusu silah ve mühimmatların Suriye'de başta El Kaide ya da onunla bağlantılı El Nursa ya da Irak ve Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) örgütüne teslim edilmek üzere sevk edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.



Seçer, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, kısa süre önce Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu İncirlik Park Alanı'nda uyuşturucu madde konusunda denetim yapan Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin, Gaziantep yönünden gelen iki otobüste arama yaptığını, yolcu bulunmayan otobüslerin bagajlarında battaniyeler arasına gizlenmiş kasalar içinde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirdiğini anımsattı. Otobüslerde Bixi makineli tüfek, dokça uçaksavar ve kanas keskin nişancı tüfeği mermilerinin bulunduğunun iddia edildiğini belirten Seçer, Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne çekilen söz konusu otobüslerle ilgili bilgi almaya çalışan gazetecilerin panzerlerle engellendiğinin basına yansıdığını hatırlattı.           



 “SİLAHLAR EL KAİDE'YE Mİ SEVK EDİLİYOR”



İki otobüsün kim ya da kimlere ait olduğunu soran Seçer, ele geçirilen mühimmatın kim ya da kimlere ait olduğunun açıklanmasını istedi.



Mühimmat yüklü otobüslerin nereden Adana-Gaziantep otoyoluna geldiğini soran Seçer, ele geçirilen silah ve mühimmatların cinsleri, üretim yerleri ve miktarlarının neler olduğun açıklamasını talep etti.



CHP'li Seçer, söz konusu silah ve mühimmatların Suriye'de başta El Kaide ya da onunla bağlantılı El-Nusra veya IŞİD örgütüne teslim edilmek üzere sevk edildiği iddialarının doğru olup olmadığını da sordu. Seçer'in soru önergesinde yönelttiği diğer sorular şöyle:



“Silahların nereye götürüldüğü, kim ya da kimler tarafından nasıl kullanılacağı konusunda bir istihbarat ya da bilgi var mıdır? Sözü edilen otobüslere “ihbar” üzerine mi yoksa “rutin denetim” üzerine mi operasyon gerçekleştirilmiştir? MİT'in konuyla ilgili bir istihbaratı bulunmakta mıdır? MİT, yetkilileri konuyla ilgili yetkilileri uyarmış mıdır? Son bir yıl içinde her bir il ayrı ayrı gösterilmek üzere sınırlarımız içinde kaç TIR'da silah ve mühimmat yakalanmıştır? Yakalanan silah ve mühimmatların tür ve cinslerine göre dağılımı nasıldır? Gazetecilerin görüntü ve halkın haber alma hakkı neden engellenmiştir?”



ÖNCE HATAY, ŞİMDİ ADANA SIRADA NERESİ VAR?



Önergesi hakkında değerlendirmede bulunan Seçer, yeni yılın ilk gününde Hatay'da TIR'da yakalanan silahlardan sonra bu kez de Adana'da otobüslerde silah ve mühimmatın ele geçirilmesinin “çok düşündürücü” olduğunu vurguladı. “Sırada neresi var?” diye soran Seçer, yine Adana'da 7 Kasım 2013'te polisin ihbar üzerine aradığı bir TIR'da 935 adet roket başlığının yakalandığını bunların bir kısmının Konya'da bir kısmının da Adana'da üretildiğinin ve Suriye'ye gönderilmek istendiğinin tespit edildiğini hatırlattı. Seçer, “Son dönemde bölgemizde yakalanan silah ve mühimmat insanın kanını donduruyor. Ortaya çıkan tablo hükümetin ülkemizden Esad'a karşı savaşan terör gruplarına lojistik desteğe göz yumduğu şeklindedir. Bütün bulgu ve ortaya atılan iddialar bunu doğrular niteliktedir.



Hükümet Suriye'de kanın akmasına yönelik değil, aksine geçmişte yaptığı hatalardan ders alarak akan kanın durdurulmasına yönelik kuvvetli bir tavır ortaya koymalıdır. Ne yazık ki olayları takip eden ve soruşturan memurlar da bu süreçten zarar görmektedir. Son olarak ihbar üzerine otobüsleri durduran emniyet güçlerinin de açığa alınması endişe vericidir” diye konuştu.



Bu haber toplam 988 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1