:

:

:

CHP'den İstifa

Avukat Önder Ege, CHP'den İstifa Etti
Tarih: 17 Şubat 2014 Pazartesi 11:30
CHP'den İstifa
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Tarsuslu Avukat Önder Ege, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.



Geçmişten bu yana SHP, DSP ve CHP’de; Gençlik Kolu Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan Av. Önder Ege, istifasına ilişkin şu açıklamayı yaptı.



"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, tüm kurumlarının adeta çökertildiği bir süreçten geçmekteyiz. Yüzlerce Hâkim, Savcı tayin dönemi olmamasına rağmen keyfi bir şekilde yerlerinden edilmiştir. Emniyet içindeki uzman kadroların tamamı tasfiye edilmiştir.



Yolsuzluk yapanın değil bunları ortaya çıkaran Polis, Savcı ve bunlarla ilgili kararları veren Hâkimlerin cezalandırıldığı bir dönemi yaşıyoruz.          



Tüm bu vahim gelişmeler karşısında, CHP üst yönetimi yeterli tepkiyi göstermemekte, tutarlı bir muhalefet ortaya koyamamaktadır. CHP’nin demokrasi anlayışı sadece Ergenekon ve Balyoz Davaları eksenine sıkışmıştır.



Hal böyle iken, yıllarca CHP adına hizmet üretmiş, yaptıkları başarılı belediyecilik çalışmaları ile partili partisiz herkesin takdirini kazanmış, her seçimde partinin oylarını arttırarak vatandaşın güvenine tekrar mazhar olmuş belediye başkanlarının tekrar aday yapılmayıp, yerlerine kafa kol ilişkilerine dayalı olarak onun bunun adamının aday yapıldığını üzülerek gözlemlemekteyiz.



Bu tercihler, CHP Genel Merkezi açısından, partiye emek vermenin bir anlamı olmadığını göstermektedir. Ayrıca başta bir Genel Başkan Yardımcısı olmak üzere, bazı milletvekillerinin ısrarla belediye başkan adayı olmak istemelerini de (ki bazıları aday yapılmıştır) oldukça manidar karşılamaktayım.



Ankara’nın Melih Gökçek’e teslim edilmesinin baş müsebbibi olan bir şahsın oğlunun da ödüllendirilerek Genel Başkanın inisiyatifi ile Çankaya adayı yapılması ve Yargıtay’ca cezası onanmış bir şahsın İstanbul’un bir ilçesine ısrarla aday yapılması, partiye emek veren insanlarla adeta dalga geçmek anlamını taşımaktadır.



Başkalarına yapılan haksızlığı, kendisine yapılmış gibi kabul eden Atatürk Türkiye’sine sevdalı bir hukukçu olarak, çok genç yaşlardan itibaren Gençlik Kollarından başlayarak, Delegelikten Kurultay Delegeliğine, Seçim Komitesi Başkanlığından Belediye Meclisi Grup Başkanlığına kadar pek çok görevde bulunduğum, Cumhuriyet Halk Partisi’nden, artık üyesi olmanın bir gereğini ve anlamını görmediğimden dolayı, bugünden itibaren istifa ediyorum.



İstifamın derhal işleme alınmasını Sayın Başkanlığınızdan hassasiyetle rica ediyor, CHP’ye seçtiği yolda başarılar diliyorum."dedi. 



Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 5