:

:

:

Bozdoğan'a, Baltalı'da Çifte Kurban Kesildi

İlk, '20 Yıldır Köpeksiz Köyde Sopayla Gezdiler'
Tarih: 21 Ocak 2014 Salı 14:56
Bozdoğan'a, Baltalı'da Çifte Kurban Kesildi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, İlçe Örgütü tarafından düzenlenen seçim çalışması programında Baltalı, Kargılı, Çiçek serası çalışanları,Çadırda yaşayan tarım işçileri, Havaalanı inşaat yapım çalışanları, Badras, Simit hacılı, Karaçerçili, Çiçekli ve Çağbaşı köylerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.



Bozdoğan kendi köyü olan Baltalı'da çifte kurban kesilerek karşılanırken, annesi Hidayet Bozdoğan'ın elini öptü ve köy meydanında bir konuşma yaptı.



Daha sonra beraberindeki CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru ile birlikte Kargılı köyüne giden Dr. Haluk Bozdoğan, burada yaptığı konuşmasında “ Ben paranın adayı değilim. Ben birilerinin adayı değilim. Ben halkın adayıyım” dedi.



Bozdoğan'a en güzel karşılama Çiçekli köyünde yaşandı.



CHP'lileri büyük bir misafirperverlikle karşılayan Muhtar Sadık Kenarlı köy meydanında yaptığı konuşmasında, “ Sayın Dr. Haluk Bozdoğan, daha önce size CHP Tarsus'ta sizi aday gösterirse Çiçekli köyü sizin diye söz vermiştik. Biz sözümüzde duruyoruz. Hastamız oldu, muayene ettin, Fakirimiz var dedik, yardım ettin, bu güne kadar hiçbir talebimizi geri çevirmedin. Şimdi vefa borcumuzu ödeme sırası bize geldi. Sayın Çiçekli köyü halkı, kimse sandıkta nankörlük yapmasın. Doktorumuza banko oyumuzu sandıkta gösterelim” dedi.



Daha sonra bir açıklama yapan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ise konuşmasında“ Saygı değer Çiçekli köyü halkımız. Buradan sizlere soruyorum. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Tarsus'ta 20 yıldır, köpeksiz köyde sopayla gezer gibi görev yaptı mı, yapmadı mı? Bisikletle göreve geldiği Belediye Başkanlığı görevi sırasında, hem kendisi, hem oğlu, dünürü ve yandaşları sayılı zenginler arasına girdiler mi, girmediler mi? Kocamaz şimdi Mersin'de ahkâm kesiyor. Sizin vizyonunuz Mersin'i yönetmeye yetmez. Mersin halkı özgürlükçüdür, yasakçı zihniyeti savunanları sevmez. Siz Tarsus'u yıllardır ekonomik yönden, kültürel yönden ve sosyal yönden ağır tahribatlara uğrattınız. Şimdi Mersin'i mi felakete uğratacaksınız?” şeklinde görüşlere yer verdi.



             İlk'ten sonra söz alan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, halkın yerelde ve genelde değişime ihtiyaç duyduğunu belirterek, burada son sözü vatandaşı söyleyeceğini bildirdi.



            Bozdoğan ise sözlerine devamla yaptığı konuşmasını “ Tarsus'ta yıllardır sizlerin acınızı acım olarak bildim. Sancılarınızı sancım olarak bildim. Siyasete sizlere daha iyi hizmet verebilmek için girdim. Bunu da CHP'de yapmayı doğru buldum. 20 yılda Tarsus'a rantçılığı getirdiler. Kendi yandaşlarına pirim yaptırdılar. Köy minibüslerini kente almadılar. Korkuyu getirdiler Tarsus'a. Baskıyı getirdiler. Ben bilirim, ben yaparım dediler. Orayı yıktılar buraya yaptılar. Tarsus'a yapboz anlayışıyla çift dikişçiliği getirdiler. Ama artık bitti. 30 Mart'tan sonra Tarsus'a yeni bir güneş doğacak. Bu sizlerin zaferi, mutluluğu olacak.” şeklinde tamamladı.



DR. HALUK BOZDOĞAN KÖYLERİ FETHETTİ



CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan yerel seçime iki ay kala kendi köyünün halkıyla kucaklaştı.



CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, CHP Tarsus Belediye Başkanı aday adayı İsmail Batmaz, CHP Tarsus ilçe başkanı Ali İlk, ilçe yönetimi ve yüzlerce partili konvoyuyla ziyarete giden Haluk Bozdoğan köy ziyaretlerine annesinin yaşadığı Baltalı köyüne giderek, köylülerinden seçim için destek istedi.



Baltalı ve Kargılı Köyünde davul zurna ile karşılanan Dr. Haluk Bozdoğan'a köylüler tarafından 2 kurban kesildi.



Baltalı Köyü meydanında köy halkına konuşan CHP Mersin Milletvekilli Vahap Seçer; “Bilindiği üzere yeni yasa Mahalli idareler yasasıyla buraya artık mahalle diyeceğiz. Burada yaşayan bir yurttaş sandığa giderken artık Baltalı mahallesine en iyi hizmeti getirecek belediye başkan adayının mensubu olduğu partinin aday olduğu partinin altına mührünü basacak.



 Burada farklı siyasi partilere mensup Baltalı da yaşayan dostlarım var hepsini çok sayarım çok severim. Beklide bugüne kadar bizim siyasi partimizde olmamış olabilirler. Ama ben kendilerini çok yakından tanıyorum. işlerinde güçlerinde ekmek dertlerinde yaşayan. Ahlaklı değerli insanlar. şimdi burada onlardan Sevgili Haluk bozdoğana oy istiyorum. Büyükşehir belediye baksan adayı Macit Özcan’a oy istiyorum. Ben Cumhuriyet halk partisinin milletvekiliyim mutlaka seçmenler bize oy verirken Türkiye'nin genel politikasıyla ilgili yasama ve denetim yoluyla ilgili oy verdiler ama yerel yönetimlerde partimize katkı sunmak kendimizi yönetebilecek en iyi adayı ortaya çıkarmak bizim görevimizdir.



Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak projelerimizle kadrolarımızla hizmet etmeye hazırız. Kimse kusura bakmasın ben Türkiye'nin tarımını Mehdi ekerden 10 kez daha iyi yönetirim. Ben Ali Babacan'dan Türkiye ekonomisini 5 kat 10 kat daha iyi yönetirim kimse kusura bakmasın. Biz yerel seçimlerde startı vermek istiyoruz. Benim hiçbir endişem yok.. Biz bu seçimden zaferle Çıkacağız. Tarsus’ta Mersinde, Ankara’da İstanbul , Adana'da Türkiye'nin dört bir sathında. Daha sonrada bu ülkeyi yönetmeye adayız.” şeklinde konuştu.



Daha sonra konuşan CHP Tarsus Belediye başkan adayı Haluk Bozdoğan ise; Tarsus'un hemen hemen tüm mahallere hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi: “Yıllar geçti bu ülkede sorumluluk almam gerekti.daha önce yaptığım yönetim konuşmada ben siyasetçi değilim ama siyaseti bir hizmet aracı gördüğüm için buradayım. Ben hizmet adamıyım siyasete girdikten sonra çok saldırdılar saldırıyorlar ve saldıracaklarda ama siz bu olayların olduğun da o kadar güven moral verdiniz ki sizlerle de gurur duyuyorum. Gidişat pek iyi değil, hem ülkenin koşulları hem kentimizin durumu. Yönetim olarak ta artık insanları açlığa yoksulluğa mahkum etmiş bir sistem. Hırsızlıkla yönetilen bir ülke hırsızlıkla yönetilen bir sistem. Elbette ki bu sistemde doğru dürüst insanların yer alması gerekiyor. Sevgili dostlar 20 yıldır Tarsus'ta görünen bir tablo. Şehir tamamen artık gerici bir kent haline geldi. Ekonomik olarak çöktü az önce ilçe başkanım anlattı sizlere. 52 bin insan sosyal yardım alıyor, bunun yanında dağıtılan erzaklar bu insanların durumunu ortaya koyuyor.yani bu kentin % 20 si yoksul. Yani böyle bir kente şöyle bir baktığımızda yıllar önce üretim kenti olan fabrikalarıyla coşan toprağı tarımıyla coşan bir kent ne hale geldi. Ama hiç de tuzum kuru demiyoruz. Biz şunları yaptık bunları yaptık diyorlar. Sevgili dostlarım rantçı yönetimler. Sokak temizlemeyle çöp toplamayla park yapmayla bu işler olmuyor bir kentin marka cazibe kent olması için o kentin yönetiminde ufku geniş vizyonu geniş insanların yer alması gerekir. 20 yıldır projelerle yönetilmeyen bir Tarsus. Çift dikiş yapılarak yönetilen bir Tarsus bir bakıyorsunuz bir hayvanat bahçesi yapıyorlar yıkıp yerini değiştiriyorlar. bir havuz yapıp yıkıyorlar heykel yapıyorlar, heykeli yapıp yıkıp yerine havuz yapıyorlar. Yani yaptıkları hep çift dikiş. Bunlar rantçı yöntemleri kendi yandaşlarına peşkeş çektiği oyunlardır. Böyle bir yönetim tarzıyla halk gittikçe daha da yoksullaşır halk gittikçe daha da sosyal yardımlara muhtaç hale geliyorlar.” dedi.



Bozdoğan Annesini Unutmadı



Dr. Haluk Bozdoğan, köy meydanındaki konuşmasının ardından Baltalı Köyünde yaşayan 75 yaşındaki annesi Hidayet Bozdoğanı evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.



Duygulu anların yaşandığı ziyaret sonrası Bozdoğan ve beraberindekiler sırasıyla Kargılı, Verimli, Simithacılı, Karaçerçili, Çiçekli ve Çağbaşı Köylerini ziyaret ederek köylülerden kendisine destek olmalarını istedi.



Çiçekli Köyü Muhtarı Sadık Kenarlı CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan'a köylerini ziyaret ettiği için çiçek takdim etti.



Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2