:

:

:

Bölge İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Tarsus’ta Toplandı

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, “Mesleki teknik eğitimi yaygınlaştırıp, geliştirmek istiyoruz”
Tarih: 6 Temmuz 2008 Pazar 23:50
Bölge İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Tarsus’ta Toplandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri  Tarsus’ta aylık toplantıda biraraya geldi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, öncelikli olarak iki hedeflerinin bulunduğunu ve bu hedeflerin okul öncesi eğitim ile mesleki teknik eğitime daha fazla önem verilmesi olduğunu söyledi.

Okul öncesi okullaştırma oranının yüzde 40 olduğunu ve okul öncesi eğitim alması gereken 59 bin 797 çocuk bulunduğunu, ancak bunun yüzde 40’ının okula devam ettiğini belirten Hasan Gül ‘’Yüzde 60’ı ise okula gitmiyor. Fiziki bina olarak eksiğimiz var. Yeni projeleri hayata geçirip, fiziki bina sorunumuzu çözmek istiyoruz

İl genelinde 535 ilköğretim okulunda 245 bin öğrenci var. İlköğretimde okullaşma oranımız yüzde yüzdür.8 bine yakın okula gitmeyen öğrenci var

 Bu konuda Valimizin talimatları doğrultusunda önemli çalışmalarımız bulunuyor. Amacımız hepsini okullu yapmak’’ dedi.

İl genelinde 172 lisede 73 bin 800 öğrenci bulunduğunu, bunun 91’inin genel lise 81’inin ise mesleki teknik lise olduğunu vurgulayan Hasan Gül ‘’Genel lisede yüzde 31, Teknik liselerimizde yüzde 60’dur. Mesleki ve Teknik lise eksikliği ilimizin en önemli sorunudur. Valimiz bu konuda çok büyük titizlik gösteriyor. Mesleki teknik liselerimizin sayısını mutlaka arttırmak istiyoruz. Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi temeli atıldı. Mersin’de DDY’ndan 50 dönüm arsa verildi. Buraya denizcilik Meslek Lisesi yapılacak. Binayı ise deniz Ticaret Odası yaptıracak’’ diye konuştu.

Kalifiye ve ara insan gücüne büyük ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Gül, gelecek yıl mesleki okullardaki öğrenci sayısını yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Gül ‘’Mersin’de 3 Anadolu lisesi inşaatı sürüyor.

Bunun birisi Tarsus’ta yapılıyor. Bizim öncelikli olarak önümüzde iki hedef var.

İlki Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi, ikincisi Mesleki teknik eğitimin yaygınlaştırılıp, geliştirilmesi. Bu konularda velilerden de büyük destek bekliyoruz.        
Ayrıca Yenice beldesinde eski DSİ Başmühendisliğinin bulunduğu bina ve arsaya Fen Lisesi yapılacak.

Tarsus’taki eski meslek Yüksek Okulu binası ise harap vaziyette. Orasının restore edilip, okul haline yeniden dönüştürülmesi yada yıkılarak yeniden inşa edilmesi konusunda çalışma yapıyoruz’’ şeklinde sözlerini tamamladı.


Bu haber toplam 812 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2