:

:

:

Başkan Şahin, Ahilik Haftasını Kutladı

Başkan Şahin, Ahilik Haftasını Kutladı
Tarih: 22 Eylül 2023 Cuma 10:46
Başkan Şahin, Ahilik Haftasını Kutladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin törenlerle kutlanmakta olan Ahilik Haftası münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. 
Başkan Mahmut Şahin  yaptığı açıklamalarda “Bu güzel toprakları bizler için yurt eden, vatan haline getiren kutlu ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi hayır ve minnetle anarak başlamak istiyorum. Allah cümlesine rahmetiyle muamele etsin. 1071 yılında Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Malazgirt savaşıyla başlattığı bu kutlu mücadele devamında  Osmanlı imparatorluğunun ve elbette 1923 yılı itibarıylede cumhuriyetimizin varlığıyla taçlanmış, Anadolu milletimizin ebedi yurdu ve vatanı olmuştur. 1000 yıla yakındır bu toprakları yurt tutmuş milletimizin ve devletimizin her daim yanında ve hizmetinde olmuş tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızı Ahilik haftası münasebetiyle kutluyor, tebrik ediyorum. Ahiliğin piri Ahi EVRAN’ın Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Bey’e öğütlerinde yer alan  “ insanı  yaşat ki devlet yaşasın” ilkesi temelinde Esnaf ve Sanatkarlarımız binbir zorluğa göğüs gererek, imkansızlıklarla boğuşarak milletinin hizmetinde devletinin emrinde çalışmıştır, çalışmaktadır. 
Ahi EVRAN’ın başlattığı ahilik teşkilatı Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki varlığını bugün Esnaf Kooperatifleri ve Meslek odaları olarak devam ettirmektedir. Biz hali hazırda Başkanı bulunduğum  Tarsus 1 nolu Esnaf Kredi Kooperatifini de yine Ahiliğin temel ilkesi olan Vatana, millete ve devlete sadakatle hizmet ilkesine göre ekibimle birlikte yönetmekteyiz. Ahiliğin temel ilkesi “Eline beline diline sahip olmaktır. 
Sözünde durmak ,her zaman hakkı ve adaleti gözetmek, edep ve ahlak üzerine doğrulukla iş yapmaktır.” Bizler Yöneticisi olduğumuz Kooperatifimizi işte bu ilkeler sayesinde Türkiyede ilk 20 bölgede ilk 2 olarak liste başı yaptık. Pandemi ve deprem başta olmak üzere en sıkıntılı zamanlarda hep bu hizmet aşkıyla sürekli ve kesintisiz hizmet verdik. 
Allahın izniyle, bu dürüst çalışmalarımız neticesinde 2005 yılından bu yana Esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühüne mazhar olduk, Başta Tarsus 1 nolu Esnaf Kredi kooperatifi olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşta görevlendirildik. Allaha hamdolsun anamızdan babamızdan ustamızdan öğrendiğimiz Ahilik ahlakı ve düsturları kurallarıyla Esnaf ve Sanatkarlarımıza hizmet ettik. 
Sözlerime son verirken temsilcisi olduğumuz Esnaf ve Sanatkarlarımıza bir meslektaşları, dostları olarak şunu söylemek isterim ki müşteri velinimetimizdir. Her zaman açık sözlü olarak doğrulukla iş yapın. 
Hizmetinizin kalitesinden asla taviz vermeyin. Hizmetinizin kalitesi topluma sağlık, mutluluk ve huzur getirir. Rızkınızdan şüpheye düşmeyin. Şunu unutmayın ki Allah hepimizin rızkını her zaman verir. 
Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımıza hayırlı bereketli bol kazançlar diliyor, Saygılar sunuyorum. ”dedi.

 

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4