:

:

:

Başkan Kocamaz, Adanalı İşadamlarına ve Sanayicilerine 'Kalite Süreci'ni Anlattı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ‘Aile Şirketlerinin Kurumsallaşmasında EFQM Modeli’ Adanalı işadamları ve sanayicilerine anlatıldı.
Tarih: 14 Aralık 2012 Cuma 08:45
Başkan Kocamaz, Adanalı İşadamlarına ve Sanayicilerine 'Kalite Süreci'ni Anlattı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


 



Avrupa ve Türkiye'de yıllardır KalDer öncülüğünde uygulanan EFQM (Europen Foundation for Quality Management) modelinin, kurumsallaşma sürecinde ve rekabette Adana'ya sağlayacağı avantajların anlatıldığı toplantıda 2012 Ulusal Kalite Başarı Ödülü alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, işadamlarına ve sanayicilere kalite yolculuğunu, EFQM modelinin kendilerine yaptığı katkıyı anlattı.



Önemli olanın kurumların kurumsallaşmayı başarması olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, bu yola çıkarken inanmak gerektiğini söyledi.



Başkan Kocamaz,  “Bugün gelecek açısından çok önemli bir yolculuğun başlangıcına ilk adım atılıyor. Bu gerçekten belki başlangıçta pek iyi algılanamayan ama işin içerisine girdiğinizde, dönüşü olmayan ve her geçen gün kendi kendinizi motive etme imkanı bulacağınız bir süreç. Tabii eski köye yeni adet getirmek çok zor. Bu işe başladığınızda, en yakınınızdaki özelliklede o işletmede en eski olanlar bu işe karşı çıkacaklar. Çünkü onlar değişime kolay kolay ayak uyduramayan insanlardır. Ben bunu bizzat Tarsus Belediyesi’nde yaşadım. ‘Boş ver bunları eski köye yeni adet getirmeyelim’ denildi. Özelliklede ‘burası siyasi bir yer bir sonraki dönem seçilip seçilmeyeceğiniz belli değil. Siz başlatırsınız sizden sonra gelenler bu işi durdurabilir’ dediler. Böyle bir mantık her yerde var. Özel işletmelerde de mutlaka böyle olmuştur, olacaktır. Ama biz olaya hiçbir zaman böyle yaklaşmadık. Dedik ki biz tohumu atalım biz onu sulayamasakta birileri mutlaka gelip onu sular, birisi gelir budar ve onun meyvesini de toplar. İşi başlatmak başarmanın yarısı. İşe başladığınız zaman her türlü engele rağmen, her türlü engellemeye rağmen siz yaptığınız işten zevk alacaksınız. Bir defa sizin farkınız hemen fark edilmeye başlanacak. Aradan bir müddet geçtiğinde herkes sizin kurumunuzla ilgili iyi değerlendirmeler yapacak ki; her yıl sizde bu değerlendirmeleri yapmak durumundasınız. Biz bunu Tarsus’ta adım adım yaşadık. 2002 yılında biz bu işe başladık ve bugün Ulusal Kalite Başarı Ödülü’ne layık görüldük. Önemli olan ödül değil kurumların kurumsallaşmayı başarması, orada hizmetin kalitesinin kişilere değil, kurumun geleneğine bağlı olması ve belki geçmişten çok iyi  miraslar almamış olsak da hiç olmazsa geleceğe örnek bir kurum oluşturmak bizim başlıca amacımızdı. Çok yol kat ettik ama mükemmelliğin sınırı yok. Bu bir ideal. Sonuna kadar gitmek için canla başla çalışmak ve orada kaliteyi her geçen gün hem hizmette hem yönetimde hem de saygı ve sevgi çerçevesinde insanların dayanışmasını da sağlayabilmektir diye düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum” dedi.



            KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'ın da birer konuşma yaptığı programda daha sonra KalDer ile katılımcı kuruluşlar arasında Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi protokolü imzalandı.



Bu haber toplam 12724 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2