:

:

:

Bahri Toygar Sempozyumu Hazırlıkları Devam Ediyor

Bu yıl 'Sarı Nokta Hastalığı' Hakkında Bilgiler Verilecek
Tarih: 23 Nisan 2014 Çarşamba 10:49
Bahri Toygar Sempozyumu Hazırlıkları Devam Ediyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Tarsus'ta çocukları tarafından geleneksel hale getirilen "Bahri Toygar Sempozyumu' hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.



Tarsus'lu Dr. Okan Toygar, Dt. Elife Toygar Turgut ve Dr. Baha Toygar tarafından babaları Bahri Toygar'ın anısını yaşatmak amacıyla gerçekleştirdikleri ve bu yıl  8.si düzelenecek olan sempozyumda 'Sarı Nokta Hastalığı' konusunun ele alınarak halkı bilgilendirileceği belirtildi.



Toplantı 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Tarsus Amerikan Lisesi toplantı salonunda saat 14.00 ‘de gerçekleşeceğini ifade eden  Dr. Okan Toygar, Dt. Elife Toygar Turgut ve Dr. Baha Toygar,  'Bahri Toygar Sempozyum'u hakkında şu bilgileri verdiler."Bildiğiniz gibi bir süredir 2002 yılında aramızdan ayrılan babamız Bahri Toygar’ın anısına bazı toplantılar düzenliyoruz.



Amacımız her yıl onu sevenleri ile birlikte anmak ve bunu yaparken topluma küçük de olsa bir katkı sunmak. Birçoğunuz bu çabamıza destek verdiniz. Sempozyumlarda konuşma yaptınız, duyuruları için çaba gösterdiniz, zaman ayırarak katıldınız ve devamı için bizi yüreklendirdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz.   



Bu projeye başlarken öncelikle uzmanlık alanımız olan göz hastalıkları konusunda babamızın emekli olduğu DSİ kurumunda bazı taramalar yaptıktan sonra onun adını taşıyan bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi planlamıştık.



Bu amaçla 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nde 4-8 yaş arası çocukları “GÖZ TEMBELLİĞİ ve ŞAŞILIK” yönünden taradık ve “ŞEKER HASTALIĞI” tanısı almış olan çalışan ve emeklilerin göz dibi muayenesini yaptık.



Tarama ve muayenelerden sonra bu hastalıkların erken tanısının önemi konusunda halkı bilgilendiren toplantılar düzenledik. Yine çok merak edilen “KATARAKT” konusu geniş katılımlı bir toplantı ile ayrıntılarıyla anlatıldı.



2009 yılında Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi ile birlikte her 8 kadından birinin ortak sorunu olan “MEME KANSERİ” konusu, 2010 yılında da özellikle bölgemizde sık görülen ve tüm dünyada ölüme yol açan en büyük risk faktörü olan “HİPERTANSİYON” konusu her yönü ile işlendi. Bu toplantıları 2011’de “GÖZ TANSİYONU” (glokom), 2012’de OSTEOPOROZ, geçen yıl ise OBEZİTE  izledi.



Bu yıl ise özellikle 70 yaş sonrası sık görülen ve gecikilmiş vakalarda görme düzeyini yasal körlük düzeyine kadar düşürebilen SARI NOKTA HASTALIĞI (yaşa bağlı makula dejenerasyonu) işlenecek.



İleri yaş için oldukça önemli bir sağlık sorunu olan bu hastalığı Çukurova Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalından Yard. Doç. Dr. Selçuk Sızmaz ve Harran Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalından Yard. Doç.  Dr. Fatih Adıbelli anlatacak.



Uzayan yaşam süresi ile görülme sıklığı gün geçtikçe artan bu hastalıkta risk faktörlerinin ve alınacak önlemlerin bilinmesi oldukça önemli. Görme kaybına bağlı olarak hastalarda depresyon ve ileri yaşlarda kalça kırığı gibi önemli ikincil sorunlar ortaya çıkabiliyor.



Toplum sağlığı açısından önemli bir sorun olan “SARI NOKTA HASTALIĞI”nın ayrıntılı olarak irdeleneceği bu sempozyuma duyuru ve katılım konusunda yapacağınız destek  bizim için değerlidir.



Toplantı 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Tarsus Amerikan Lisesi toplantı salonunda saat 14.00 ‘de gerçekleşecek. Sekizincisini düzenleyeceğimiz “BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU”na hepinizi bekliyoruz."



Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2