:

:

:

Aşıyla Elele, Sağlıklı Güzel Günlere

Tarsus Saglık Grup Başkanlığı yetkilileri tarafından 20-26 Nisan aşı haftası nedeniyle basın bülteni yayımladılar
Tarih: 20 Nisan 2009 Pazartesi 23:50
Aşıyla Elele, Sağlıklı Güzel Günlere
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Konu ile açıklama şöyle:

''Genişletilmiş bağışıklama proğramı(gbp) kapsamında boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberkü-loz, poliomyelit, hepatit b, hemofilus influenza  tip b‘ye bağlı hastalıklar ile streptococus pnömonia ‘ya bağlı invazif hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin ve sakatlıkların engellenmesi hedeflenmektedir.

Geçen yıl üçüncüsü yapılan aşı haftası  etkinlikleri bu yılda dünya sağlık örgütü avrupa bölgesi ne üye 32 ülkenin katılmıyla gerçekleştirilecektir.

Ülkemizde yürütülen etkinliklerde temel amaç toplumun aşılama konusundaki duyarlılığını arttırmak ve eksik aşılı çocukların aşılanmalarını sağlamak olarak belirlenmiştir.

20-26 Nisan 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. Aşı haftası etkinliklerinde :Eksik aşılı/aşısız çocukların (0-5 yaş) aşılarının tamamlanması, Gezici ekipler oluşturarak ulaşılamayan yerleşim yerlerinde    aşılama çalışmaları, Erişkin dönem aşılamalarına dikkat çekilmesi, Risk grubunda yer alan kişilarin aşılanması ve bu konudaki farkındalıklarının arttırılması hedeflenmektedir.

Tarsus Sağlık Grup Başkanlığımızca düzenlenecek faaliyetler ile toplumun tüm kesimlerine ulaşılacak ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusunda farkındalığın arttırılması yolu ile eksik aşılı çocuklar tespit edilecek ve aşılamaları sağlanacaktır.

 ‘Herşeyin başı sağlık ,sağlığın başı aşı ‘

 ‘Aşıyla elele ,sağlıklı güzel günlere’

Dünyada 2002 yılında aşı ile korunabilir hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında 1.400.000  çocuğun öldüğü tahmin edilmektedir.

O nedenle koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında aşılama  çalışmaları ülkemizde daha önemlidir.

Sağlık çalışanları olarak aşılamanın önemini her fırsatta vurgulayalım, Çocuklarımızın aşılanmalarını sağlayalım ,eksik aşıları var ise onları sağlık kuruluışlarına götürelim, Sağlıklı bir toplum gereği için aşılama hizmetlerinin vazgeçilmez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım, Aşıyla önlenebilir hastalıkların; çocuklarımızın, anne babalarımızın korkusu olmaktan hep beraber çıkaralım.

Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım''


Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2