:

:

:

9. Bahri Toygar Sempozyum'unda “Damar Sertliği ve Kalp Krizi” Anlatıldı

Tarsus'ta geleneksel olarak düzenlenen "Bahri Toygar Sempozyum''unun 9'ncusu gerçekleştirildi.
Tarih: 1 Aralık 2015 Salı 09:31
9. Bahri Toygar Sempozyum'unda “Damar Sertliği ve Kalp Krizi”  Anlatıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

9. Bahri Toygar Sempozyumunda “Damar Sertliği ve Kalp Krizi” anlatılırken, her iki kişiden birinin ölüm nedeni olarak gösterilen, toplumda  yaygın sorun olan Damar Sertliği ve Kalp Krizi'nin nedenlerini ve korunma yönetmelerini Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Gökmen Gemici ve Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Orhan Saim Demirtürk anlattı.

 

Merhum Bahri Toygar'ın diş tabibi kızı Elife Turgut Toygar ile göz doktorları olan kardeşleri Baha ve Okan Toygar'ın birlikte 2002 yılında yaşama veda eden babaları Bahri Toygar'ın anısına 9 yıl önce “Bahri Toygar Sağlık Projesi” adı altında hayata geçirdikleri ve çeşitli sağlık sorunlarının anlatıldığı Sempozyumların bir yenisi Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde, gerçekleştirildi.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bahri Toygar'ın Diş Tabibi Elife Turgut Toygar, bu sempozyumları düzenlemekteki amacımız hem 13 yıl önce yitirdiğimiz babamızı anmak hem de çeşitli sağlık sorunları konusunda sempozyumlar düzenleyip toplumu aydınlatmak ve insanlık adına güzel işlerin altına imza atmaktır, daha uzun yıllar sürdürmeyi planladığımız sempozyum projemizi hayatını çocuklarının eğitimine adamış tüm fedakar anne ve babalara armağan ediyoruz, dedi.

 

Bundan önce düzenledikleri sempozyumların konuları hakkında bilgi Doktor Baha Toygar'ın verdiği,sempozyumda herkesin bilmesi gereken“kardiyopulmoner resüsitasyon” (yeniden hayata döndürme- kalp masajı) konusunda Tekirdağ Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Doç. Dr. Gökmen Gemici bilgi sunarak, sağlıklı yaşam ile kalp sağlığı ve damar sertliğinin önüne geçilebilmesi için 'yürüyüş,düzenli egzersiz, sigaradan kurtulmak,tuzu azaltmak, Akdeniz diyeti uygulamak ve ideal kiloya erişmek gereklidir,dedi.

 

Sempozyumun diğer konuşmacısı Başkent Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Orhan Saim Demirtürk'te sunumunda vücudumuzun kan akışını sağlayan damarların açık ve işlevini yerine getirmesi çok önemlidir, vücudumuzdaki damar şemasını bir şehrin caddeleri olarak düşünecek olursak ve şehrin caddelerin trafik akışına kapalı olduğunda nasıl ki yaşam felç olursa aynı durum, damar akışkanlığının kaybolması durumunda insan vücudunda yaşanır” dedi.

 

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1