:

:

:

60 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi

Sarı, “Eğitim ve Öğretim Ülkemiz İçin Çok Önemli”
Tarih: 25 Ocak 2009 Pazar 23:50
60 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

2008-2009 eğitim ve öğretim yılının 1. döneminin sone ermesi ile birlikte şehrimize 60 Bin 300 öğrenci karnesini aldı. 

Tarsus Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulunda düzenlenen karne alma törenine Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Şube Müdürleri Mehmet Ecer, Cumali Yıldız ve Hasan Doğan’ın yanısıra bazı okul müdürleri ve veliler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Sefa Demir yaptı.

Sefa, yoğun ve tempolu geçen 2008-2009 eğitim ve öğretim yılını başarı ile tamamlanamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Tarsus’ta 132 okulda 60 Bin 300 öğrencinin bulunduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı,”Huzurkent beldesinin Mersin’e bağlanması nedeniyle öğrenci sayımızda bu yıl küçük bir düşüş oldu.

Eğitim ve öğretim ülkemiz için çok önemli. Bu konuda bizler elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Fiziki açıdan herhangi bir eksiğimiz yok. Eğitim niteliği açısında ise bazı eksikliklerimiz olabilir.

Bunuda eğitim camiasına mensup tüm üyelerimiz ile aşacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

2008-2009 eğitim ve öğretim dönemi 9 Şubat 2009 Pazartesi günü başlayacak.

Bu süre içinde öğrenciler bol bol kitap okuyarak, değerlendirmeli ve ailelerin gözetiminde güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum”diye konuştu.

Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise geleceğimizin sahibi öğrencilerin devletin istikbali olduğunu söyleyerek, “Gelecekte yönetim kadrolarında yer alacak olan öğrencilerimize iyi yetiştirmek zorundayız.

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler, geleceğimize ışık tutacaklardır. “dedi.          

Yapılan konuşmalardan sonra Sadık Eliyeşil Öğretim Okulunda dönem birincileri olan 8/C sınıfından İnci Tokalı, 7/A sınıfından Ege Sarp ve 6/B sınıfından Numan Büyüküstün’e ödüllerini Kaymakam Gödekmerdan verdi.

Bu yıl düzenlenen Bilgi Kültür Yarışmasında birinci olan Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu öğrencilerine ise ödülllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı verdi.

Sportif faaliyetleri içinde başarı gösteren Sadık Eliyeşil Öğretim Okulu Kız Voleybol takımı öğrencilerine ödüllerini ise Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ecer, vererek tebrik etti.

Okulun folklor gösterisi sonrasında tören sona erdi.


Bu haber toplam 977 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1