:

:

:

4 Yaşındaki Çocuğun Burnundan Naylon Poşet Çıktı

Tarsus’ta, sürekli pis kokulu akıntı nedeniyle doktora götürülen 4 yaşındaki çocuğun burnundan naylon poşet parçası çıktı.
Tarih: 13 Kasım 2015 Cuma 09:43
4 Yaşındaki Çocuğun Burnundan Naylon Poşet Çıktı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Alına bilgiye göre, Huzurkent mahallesinde ikamet eden İlknur Toraç, 4 yaşındaki oğlu Alperen’in sürekli şekilde burnunun akması ve akıntıdan pis koku gelmesi üzerine çocuğunu Tarsus Özel Ortadoğu Hastanesi’ne götürdü.

 

Burada Tarsus Ortadoğu Hastanesi kulak, burun, boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Can Özkardeşler tarafından muayene edilen çocuğun burnunun sağ bölümünün iç tarafında bir cisim olduğunu fark eden Doktor Özkardeşler, küçük bir operasyonla burun içindeki cismi çıkardı.

 

 Dr. Özkardeşler, çıkardıkları cismin naylon poşet parçası olduğunu, koku ve akıntının bundan kaynaklandığını tespit etti.

 

Poşet parçasının tam olarak ne zaman burun içine girdiğini tespit edemediklerini, ailenin de bu konuda bilgisi olmadığını kaydeden kulak, burun, boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Can Özkardeşler, “Çocuklarda burna veya kulağa cisim sokma konusunda bizlere birçok şikayetler geliyor.

 

Nohut, fasulye gibi bitkiler sokulduğu zaman ıslaklıkla birlikte şişerek bulunduğu noktayı tıkarken, boncuk veya bu olayda olduğu gibi naylon poşet parçası sokulup uzun süre kaldığı zaman pis koku oluştururken sağlık açısından da büyük tehlike arz ediyor.

 

Bu konuda ailelerin çok çok dikkatli olmaları ve şüphelendikleri durumlarda bir sağlık kuruluşuna başvuru yapmalarını öneriyoruz” dedi.

 

Özkardeş, aynı durumun yaşlılarda da görüldüğüne dikkati çekti.

 

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1