:

:

:

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Bahçeci, 'Kanserlerin Yüzde 95’i Çevresel Etkenlerden'
Tarih: 5 Şubat 2014 Çarşamba 09:22
4 Şubat Dünya Kanser Günü
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Bahçeci, kanser oluşumunda çevresel etkenlerin payının yüzde 90-95 olduğunu söyledi



4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir açıklama yapan Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Bahçeci, kanser hastalıklarının oluşumunda yüzde 90-95 oranla çevresel etkenlerin ön planda olduğunu söyledi.



Op. Dr. Bahçeci, kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerle ilgili alınacak önlemlerin, kanser görülme sıklığını azaltacağını kaydetti.  



SİGARA VE OBEZİTE



Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre; kanserin dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğunu kaydeden Op. Dr. Hakan Bahçeci, bu kapsamda kanserden korunmanın önemliliğine dikkat çekti.



Yine bakanlığın verilerine göre, Türkiye’de yılda yaklaşık 170 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu belirtti. Kanser vakalarının büyük bir bölümünün sigara ve obeziteyle bağlantılı olduğunu söyleyen Op. Dr. Hakan Bahçeci, kanserden korunmanın mümkün olabileceğini, erken teşhis ve tarama programları sayesinde yaşam süresinin uzayabileceğine de dikkat çekti.



YILLIK KONTROL ÖNEMLİ



Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Bahçeci, kanserden korunmak ve erken teşhis için yıllık düzenli kontrollerin önemliliğine de dikkat çekerek, ‘’Rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için her kadının yılda bir kez smear testi yaptırması gerekir.



Her 8 kadından birinde görülme olasılığı olan meme kanserine karşı ise yıllık tarama mutlaka yapılmalı. Akciğer, prostat ve bağırsak kanserleri de yine yaygın kanser türleri arasında. Kanserden korunmak ve erken teşhis için taramaların düzenli ve kontrollü yapılmasını ciddi derecede önemsiyoruz ’’diye konuştu.



Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 36