:

:

:

10. Bahri Toygar Sempozyumu Hazırlıkları Tamamlandı

2006 yılından bu yana kardeşleri ile birlikte babası Bahri Toygar adına sağlık taramaları ve toplantıları düzenleyen Diş Hekimi Elife Toygar Turgut bu yıl işlenecek konunun “ALZHEIMER HASTALIĞI”olduğunu söyledi.
Tarih: 15 Kasım 2016 Salı 09:48
10. Bahri Toygar Sempozyumu Hazırlıkları Tamamlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Önceki yıllarda göz tembelliği, katarakt, şeker hastalığı, meme kanseri, hipertansiyon, göz tansiyonu, kemik erimesi, obezite, sarı nokta hastalığı ve damar sertliği ve kalp krizi gibi sık görülen, sakatlığa, iş gücü kaybına ve hatta ölüme neden olabilen ve bu yönleriyle toplum sağlığı açısından önemli olan hastalıkların incelendiğini söyleyen Dt. Elife Toygar Turgut;

“Bu toplantıları düzenlememizdeki amaç hem bizim bugünlere gelmemizde büyük emeği olan babamızı sevenleri ile birlikte anmak, hem de mesleğimizle ilgili topluma küçük de olsa bir katkı sunmaktır” dedi.

 Alzheimer hastalığının ayrıntılı olarak irdeleneceği ve dinleyenlerin sorularının cevaplandırılacağı toplantı 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde yapılacak.

İleri yaş için oldukça önemli bir sağlık sorunu olan “Alzheimer hastalığı” hakkında kısa bilgi veren Dt. Elife Toygar Turgut;“Genellikle 65 yaş üzerinde görülen, unutkanlık, kişilik değişikliği ve günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirmede güçlükle seyreden bu hastalıkta, kişi adım adım yakın çevresinden ve kendinden uzaklaşabiliyor.

Bu ilerleyici nörolojik hastalıkta erken evre bulguları genellikle ihmal edilebilecek kadar hafif olabiliyor. Hastalığın bu dönemde farkına varılması ve erken tedaviye başlanılması hastalık sürecini yavaşlatabiliyor. Böylece bazı belirtilerin şiddeti azaltılarak yaşam kalitesine katkı sağlanabilir.

 Bu durum hastaya bakım veren kişiler açısından da çok önemlidir. Bu nedenle “Alzheimer hastalığı” konusunda toplumun bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Dt. Elife Toygar Turgut , sempozyumda Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Başak Karakurum Göksel ve Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalından Dr. Münevver Tünel hastalığın erken tanısı, tedavisi, hasta ve hasta yakınlarının sorunları vb konularda bilgi vereceklerini de ekledi.

Bu haber toplam 3242 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1